Tredjepartslogistik – en bra lösning 

Har du problem med att få det logistiska pusslet att gå ihop som företagare? Ser man till företag som säljer produkter så finns det ofta en massa saker att skruva på i syfte att skapa högre lönsamhet. Inte sällan så finns det brister i allt från hantering av beställningar, lagerhållning, frakt och transport och vidare till exempelvis returhantering. 

Kedjan för logistik innehåller en massa länkar och tyvärr ser man ofta att många av dessa är direkt svaga hos många företag. I slutändan leder detta till en sämre omsättning än vad man egentligen har potential för. 

Genom att själv ta ett steg tillbaka och välja en erfaren partner inom tredjepartslogistik så kan ditt företag fokusera på de saker ni är bra på – produktutveckling, nya innovationer, nya affärsplaner, sälj och så vidare.

Fördelar med tredjepartslogistik 

 All logistik sköts externt och genom detta så skapas också starka länkar som bildar en kedja som håller – oavsett utmaningar. Tredjepartslogistik har under de senare åren blivit en given lösning för många företag och detta oavsett område och storlek. Hur ser det ut för er, hur mycket tid och pengar lägger ni på logistik – och hur mycket sker helt i onödan? Tredjepartslogistik är en bättre lösning! 

Det finns dock också saker att tänka på. Ställer du ditt företag mot ett annat företag så inser du ganska snabbt att det finns likheter – men förmodligen ännu fler skillnader. Detta innebär också att den lösning inom tredjepartslogistik du väljer ska vara anpassad utifrån hur dina krav, önskemål och behov ser ut.

Tredjepartslogistik på dina villkor

 Det viktigaste är att du identifierar dina behov och att företaget inom tredjepartslogistik har kapacitet – och, framförallt, flexibilitet – nog för att tillgodose och möta dessa. Se alltid över avtalet och se alltid till att vara noga med att tjänsten anpassas för dig. Bind dig inte för länge heller: är du missnöjd med lösningen så ska du kunna bryta upp. Tyvärr skriver många avtal som sträcker sig över flera, flera år. Det gör att man löper risk i att bli baktung.