Kontorsflytt – ett projekt som kräver planering

Har du någon gång flyttat så vet du att det handlar om mer än att bara packa dina saker, bära och transportera dem till den nya bostaden. En flytt är ett större projekt än vad många tror – och en kontorsflytt, det är ett ännu större och än mer komplext projekt. 

Problemet är att många företag som ska flytta gör detta med en bristande planering. Man vill snabbt komma på plats i de nya lokalerna och tänker att man gör det genom att packa så nära inpå flyttdagen som möjligt. Det skapar ofta problem. 

Vad är det som ska packas, hur många saker ska följa med i flytten, vad ska man göra med de saker som inte ska behållas – och hur packar man säkert samt märker upp alla kartonger för en effektiv installation i de nya lokalerna? Det bästa sättet att genomföra en företagsflytt på – det är att faktiskt ta ett steg tillbaka och anlita ett proffs. 

Ta hjälp med er kontorsflytt 

Det handlar inte om att anlita en flyttfirma. En sådan kommer också att vara närvarande vid en företagsflytt – men de kommer att anlitas av de specialister ni väljer. 

Det finns nämligen företag som specialiserat sig på kontorsflytt och som går in och tar det övergripande ansvaret hela vägen från start till mål. De sköter all inventering, de kontaktar flyttföretag, de ser till att sköta all packning, de säljer, skänker och slänger de saker ni inte ska ha kvar – och de ser till att exempelvis tyngre eller mer värdefulla saker flyttas separat. 

Kort sagt: de arbetar bredvid er och ser till att ni kan sköta ert arbete medan de tar hand om den kommande flytten. Detta innebär att ni som företag ges goda möjligheter att nå målet mer er företagsflytt – vilket innebär att ni direkt kan komma på plats och börja jobba i era nya lokaler. 

Läs mer om hur en kontorsflytt går till på officerelocation.se